Біздің асханаларымызға келген қонақтардың санын арттыру және халықтардың ас үйлері тағамдарымен таныстыру мақсатында 2019 жылдың 31 қазанында ҚР ПІБ «Қазақстан Республикасы Президентінің Әкімшілігі мен Үкіметінің әкімшілік ғимараттары дирекциясы» «Министрліктер үйі», №1 корпусы, №7 асханасында «Өзбек ас үйі» түскі асы өткізілді. Өзбек ас үйі-бұл шын мәнінде тойымды, дәмді, көпшілікке таныс тағам ретінде белгілі, әсіресе Орталық Азияда тағам дайындаудың өзіндік ерекшеліктері бар.
Біздің аспаздармен өзбек тағамдарының ең танымал тағамы – палау әзірленді. Бүгінгі күні әр түрлі ингредиенттер қосылып әзірленетін палаудың мыңнан астам мәзірлері бар, соның ішінде, палау дайындаудың технологиялық ерекшеліктерімен ерекшеленетін «мерекелік» түрі әзірленіп, қонақтарға ұсынылды. «Мерекелік» палау- бұл нут (бұршақ), мейіз және күріштің "Лазер"сортымен дайындалуында болып табылады. Сонымен қатар, бұл палауды ет тілімдерімен безендіріледі.
Өзбек асханасын елестете алмайтын тағы бір тағам- сиыр еті, қой еті мен бұзау етінен шампураға шағын бөліктермен әзірленетін «Люля-кебаб». «Казан-кебаб» -алтын түске дейін қуырылған ет және картоппен қыздырылып пісірілген тағам.
Сондай-ақ, тәттілер мен ұн өнімдерінен көптеген түрлері болды. Соның ішінде, жүздеген жылдар бойы пісіріліп келе жатқан, мүлдем сұраныстан кетпейтін, ерекше дәмімен айқындалатын, күнжіт тұқымы қосылған тандыр нан өнім де пісірілді.
Әр ас үй қызметкерлері мерекені дайындауға өз үлесін қосуға барынша тырысты.
Ағымдағы жылдың 14-30 қараша аралығында ҚР ПІБ «Қазақстан Республикасы Президентінің Әкімшілігі мен Үкіметінің әкімшілік ғимараттары дирекциясы» «Әр елдің ас үйі» тақырыптық үстелін жүзеге асыру аясында, "Министрліктер Үйі" ғимаратының №1,3,4 корпустарында "Татар ас үйі" түскі асы ұйымдастырылады.
Кәсіпорынның ұйымдық мәдениетінің ажырамас бөлігі ұлттық ас үйдің барлық ерекшеліктерін есепке алу болып табылады.